Terug naar startpagina Oud-leerlingbond Logo olb-smi Sint-Maarteninstituut

Dagelijks bestuur olb-smitis
Tijdschrift Kontakt olb-smitis
Jaarlijks banket olb-smitis
Contactinformatie olb-smitis
Nuttige links olb-smitis

De zilvervossen zijn op jacht (*) :
impressies van de klasreünie op zaterdag 24 november 2018, van de Sint-Jozefientjes afgestudeerd in 1993

Na 25 lange jaren maakten 6 Sint-Jozefientjes (Sabine, Ann, Sara, Marianne, Katrien en Gudrun) de oversteek naar het SMI, ter gelegenheid van de oud-leerlingenavond. 

Oud-leerkrachten verzorgden een leuke flashback in de tijd met beeld en muziek.  Deze katapulteerde ons terug naar de actualiteit van de jaren 1958, 1968 en 1993.

Levendige gesprekken met oud-leerkrachten en -directie schetsten de bewogen integratie van de scholen eind jaren ’90 ( fusie meisjesschool Sint-Jozefinstituut en jongensschool Sint-Maarteninstituut) en ook de actuele uitdagingen van de multiculturele samenleving op de schoolwerking.

De avond maakte veel herinneringen los:  de ludieke protestactie op de speelplaats door een “zitstaking”, het mediaspektakel rond het schoolreglement in verband met het verbod op sportsloefkes en rugzakken, de Rome-reis….  Maar ook aan de 2 klasgenotes die niet meer onder ons zijn  (Marijke en Ilde).  

Het leven kan soms zotte dingen doen: verhuizen naar het buitenland, verrassende beroepskeuzes, een lief van dichtbij, of ééntje van heel ver, ouderschap, …. 

Ook nu werd er vooral op café verder gepraat met de mannen van het SMI.  Some things never change ;.)

 

(*) Verwijzing naar toelichting bij uitgereikte munten tijdens de huldiging (“De vos is nog op jacht”)

Sara De Maeght
Gudrun Van de Weghe
SJI-1993 WB

 

Oud-leerlingenbanket 24 november 2018 - Woord van dank :

Het bestuur van de oud-leerlingbond wenst langs deze weg uitdrukkelijk zijn dank uit te drukken aan alle oud-leerlingen, directieleden, oud-directieleden, leerkrachten en oud-leerkrachten van het Sint-Maarteninstituut, het Technisch Instituut Sint-Maarten en het Sint-Jozefinstituut voor hun aanwezigheid op en voor hun positieve bijdrage tot het welslagen van het jaarlijks banket.

 

created by MVC-webdesign Oud-leerlingenbond Sint-Maarteninstituut (SMI) / Technisch Instituut Sint-Maarten (TIS)
Sint-Jozefinstituut (SJI)