Terug naar startpagina Oud-leerlingbond Logo olb-smi Sint-Maarteninstituut

Dagelijks bestuur olb-smitis
Tijdschrift Kontakt olb-smitis
Jaarlijks banket olb-smitis
Contactinformatie olb-smitis
Nuttige links olb-smitis


Herinneringen bij het banket 19 november 2016

1991, 25 jaar geleden. Het jaar dat Freddy Mercury overleed, het jaar van de Golfoorlog en het einde van de Sovjet-Unie, de eerste uitzending van Familie op de gloednieuwe zender VTM. En het jaar waarin wij 18 werden!

Wat een tijd! We waren een ijverige klas, een toffe groep. Vele herinneringen blijven nazinderen zoals onze mooie reis naar ItaliŽ, de show van onze 100 dagen, het muurtje dat ons scheidde van de jongens. Na zes jaar humaniora ging ieder zijn eigen weg. Een jaar later hielden we onze eerste bijeenkomst, het was plezant om elkaar terug te zien en onze verhalen te kunnen vertellen. En zo bleven we het elk jaar opnieuw doen : een leuke uitstap met een resterende groep van een tiental twintigers. Trouwen, kinderen, overlijdens, carriŤre, scheidingen, huizen verbouwen, geluk en verdriet elk jaar had ieder wel iets te vertellen.

Dit jaar werd iets speciaals: ons jubileum! En daarom gingen we graag in op de vraag om dat te vieren in onze oude school, met leerlingen, leerkrachten en directie van toen. Dit keer wťl langs de poort van de jongens, en zonder een muurtje tussen de mannen en de vrouwen.

Tijdens de officiŽle plechtigheid kregen we als zilvervossen onze medaille overhandigd en werden de officiŽle foto's genomen. Super om te zien ook hoeveel goudvossen er waren. Dat een aantal goudvossen iets ludieks hadden voorbereid, brengt ons op gedachten voor binnen 25 jaar. We kijken er nu al naar uit om ook dat te mogen vieren!

Het was een fijn weerzien, vooral met onze oud-leerkrachten waarvan de meesten intussen ook op pensioen zijn. Mevrouw Marcoen, mevrouw Verheye, Mevrouw Van Daele, Mevrouw Redant, mevrouw Van Landuyt, mevrouw Janssens. Samen anekdotes ophalen, samen een glas drinken op een mooie tijd en klinken op een mooie toekomst.
Na de receptie schoven we aan aan de feestdis. De magen werden gevuld en de wijn vloeide rijkelijk.Onze directrice van toen, Christine Hoogewys, bracht een heleboel foto's mee van toen. Super om die terug te zien! We waanden ons even weer puber. Enkelen onder ons hebben intussen ook kinderen in de humaniora en we kunnen alleen maar hopen dat ze er even mooie herinneringen op na houden en er vrienden voor het leven leren kennen.

Gerda Van Geite
(SJI-WBa 1991)

created by MVC-webdesign Oud-leerlingenbond Sint-Maarteninstituut (SMI) / Technisch Instituut Sint-Maarten (TIS)
Sint-Jozefinstituut (SJI)