Terug naar startpagina Oud-leerlingbond Logo olb-smi Sint-Maarteninstituut

Dagelijks bestuur olb-smitis
Tijdschrift Kontakt olb-smitis
Jaarlijks banket olb-smitis
Contactinformatie olb-smitis
Nuttige links olb-smitis


Impressie banket 2014

Reflecties van een zilvervos over het banket van 15/11/2014

 

Zaterdag 15 november 2014 om 17.30u.

Luc Corthals wacht de jubilarissen op aan de ingang van SMI 2 voor een rondleiding door het vernieuwde ‘Klein College’. Hij doet dat in zijn typische vlotte en humoristische stijl.

Onze gids pakt onmiddellijk uit met het kroonjuweel van SMI 2: een mooi, polyvalent sportcomplex over 2 verdiepingen. Dit is het begin van een tocht doorheen onze school. Het valt direct op: waar SMI 2 een duidelijke facelift heeft ondergaan, zijn de gebouwen van SMI 1 nog opvallend authentiek. Gelukkig maar: het gebouw ademt nog steeds de sfeer van weleer. Al dient ook hier gezegd: de oude muren herbergen wel 2 nieuwe labo’s en een opgeknapte leraarskamer. Toch is het absolute hoogtepunt een bezoek aan het Priestergebouw en meer bepaald aan de eetplaats voor de priesters op de kelderverdieping: een eerste kennismaking, zelfs voor mij.

Op naar het auditorium voor de huldiging. Hier worden stilletjesaan de juiste namen op de gezichten van de klasgenoten geplakt. En kijk: bij de diamantvossen herkennen we zowaar één van de legendarische wiskundeleraars van toen.

Een mens zou er dorst van krijgen. De receptie komt dan ook precies op tijd. De vriendelijke en vlotte bediening van de studenten Onthaal en Public Relations is mooi meegenomen.

Tijd voor het banket: een meevaller. Het eten is lekker zonder meer; ook hier is in de loop der jaren een duidelijke vooruitgang geboekt.

Ondertussen halen de aanwezigen herinneringen op aan toen: de typiche anekdotes met leraars van weleer in de hoofdrol worden opnieuw opgerakeld. Onze huidige beroepsactiviteiten en ons gezin passeren ook de revue.

Na menige ‘Kletskopjes’, een brouwsel van leraar Frank De Wolf, is het al ruim na middernacht. Tijd voor het afscheid met het voornemen om er nu geen 25 jaar meer te laten overgaan. We zullen zien...

 

Pascal Verhoeven (WA’89)

 

 

created by MVC-webdesign Oud-leerlingenbond Sint-Maarteninstituut (SMI) / Technisch Instituut Sint-Maarten (TIS)
Sint-Jozefinstituut (SJI)