Terug naar startpagina Oud-leerlingbond Logo olb-smi Sint-Maarteninstituut

Dagelijks bestuur olb-smitis
Tijdschrift Kontakt olb-smitis
Jaarlijks banket olb-smitis
Contactinformatie olb-smitis
Nuttige links olb-smitis


Impressies banket 2011

Een Goudvos e-mailde de dag na het banket dit berichtje :

Ik was gisteren 19 november als goudvos aanwezig op de oudleerlingendag en kan enkel mijn zeer grote tevredenheid uitdrukken over het verloop van de dag: een  verzorgde rondleiding, verder de huldiging gevolgd door het aperitief en tenslotte het banket, waar heel wat aangename herinneringen opgehaald werden.
Met dankbare groeten,

Was getekend een goudvos, WA1961.

Een oud-leerling afgestudeerd in 1974, economische maakte dit verslag voor het volgende Kontakt :

Zaterdagavond 19/11/2011 het banket van de 'ollekensbond'
Bij het begin van een nieuw jaar, als ik mijn reeds gekende activiteiten/afspraken inschrijf, noteer ik met stip de 3 zaterdag van november in mijn agenda !
Als pas afgestudeerde van de humaniora maakten we toen, intussen al 37 jaar geleden, de belofte om ieder jaar terug te keren.
Waarschijnlijk heeft niemand van ons op dat moment gedacht dat we zo'n  'hardliners' zouden zijn.
Onze 5 afgestudeerden zijn in de loop der tijden uitgebreid tot een groepje van 9, nl. 4 echtgenotes erbij.
Elk jaar treed ik met enige nieuwsgierigheid de receptie binnen om te zien wie er dit jaar weer bij is en of er 'nieuwe' gezichten zijn !
Het ene jaar is al wat productiever dan het andere. Dit jaar was het inderdaad merkelijk minder, maar de afwezigen hebben ongelijk.
Een 'babbelken' slaan met bekenden, soms wel minder goed nieuws moeten aanhoren over gezondheid of tegenslag in het leven ... het hoort er nu eenmaal bij.
De school is uiteraard ook niet blijven stil staan en dat besef je pas als je een rondgang in de gebouwen hebt meegemaakt.
Deze keer was er een wijziging bij het huldigen van 'allerlei' vossen. Voortaan zal dit doorgaan in het auditorium en voorafgaand aan de receptie.
Ik vind het alleszins een goed idee.
De receptie was verzorgd en maakte de tongen al wat losser.
Om 20h15 trokken we dan allen naar het eigenlijk banket in de refter. Een lekkere 3-gangen menu werd ons aangeboden en het mocht er zeker zijn !
Tevens konden we rekenen op een vriendelijke bediening voor het bestellen van de lekkere wijn en aan heel wat tafels vloeide het rode en witte vocht 'wat al te?' rijkelijk. Gelukkig hadden we nog onze echtgenotes mee ! 9
Zoals elk jaar, worden er, vooral naar het einde van de avond,  herinneringen opgehaald  over hilarische toestanden van weleer en uiteraard ontbraken enkele leraren niet op de revue !
Trouwens bij deze categorie zijn er ook een stelletje 'hardliners' nietwaar Fredy !!
De tijd gaat blijkbaar zeer vlug en iemand uit onze groep zei dat we intussen al zondag waren.
Oei, onze leeftijd maakt ons duidelijk dat uitzitten tot in de vroege uurtjes niet meer aan ons besteed is, dus afscheid van elkaar genomen en vlug de auto in (Brr wat was het koud buiten).
Tot volgend jaar  .....en nog vele jaren daarna ook, hoop ik althans !!!

Was getekend "een hardliner" van 1974.

 

created by MVC-webdesign Oud-leerlingenbond Sint-Maarteninstituut (SMI) / Technisch Instituut Sint-Maarten (TIS)
Sint-Jozefinstituut (SJI)