Terug naar startpagina Oud-leerlingbond Logo olb-smi Sint-Maarteninstituut

Dagelijks bestuur olb-smitis
Tijdschrift Kontakt olb-smitis
Jaarlijks banket olb-smitis
Contactinformatie olb-smitis
Nuttige links olb-smitis


Impressies banket 2005

1. Impressies van een oud-leerling anno 1992 :

Het OLB-banket … een impressie van een nog relatief jonge oud-leerling

Ik stel vast dat van het TIS-jaar 1991 (nota van de webmaster : let op, dit is geen schrijffout), de 6de handel B telkens opnieuw de meeste vertegenwoordigers aflevert.  Zelfs na 14 jaar houden sommigen van ons er nog nauwe kontakten op na en staat het OLB-banket als vaste jaarlijkse afspraak in onze agenda gegrift.  Jammer genoeg hebben dit jaar, om diverse redenen, een aantal mensen afgehaakt.   Maar wees gerust, heren, volgend jaar val ik jullie opnieuw lastig met het OLB-banket.

Zoals ieder jaar, was het eten, de bediening en de sfeer voortreffelijk.   Wat mij vooral opviel, was dat de jongedames die de aanvoer van de wijn verzorgden, er ieder jaar jonger en mooier uitzien.  Of lag het gewoon aan het feit dat ik ieder jaar wat ouder en minder mooi voor de dag kom?   ’t Zal de wijn geweest zijn …

Toch zijn er oud-leerlaars die erin slagen te weerstaan aan elke vorm van erosie.  Neem nu, Dhr Gilbert Venneman en dhr Frank De Wolf, dit jaar respectievelijk gehuldigd als goud- en zilvervos.  De eerste een icoon, de tweede een icoon in wording.  Blijven trainen, Frank!

Aan zij die er niet waren …  vakantiewerk en herexamens zullen uw deel zijn.

Was getekend : Ronald De Smedt (Ha1992)

 

 

2. Impressies van een Zilvervos :

Voor sommigen onder ons betekent ‘terugkeren naar school’ een stuk verleden openen. Teruggrijpen naar een brok nostalgie, iets wat reeds jaren zorgvuldig was weggeborgen netjes van onder het stof halen… Voor anderen, waartoe ik dan behoor, is dat een dagelijks gebeuren, een niet weg te denken en ongelooflijk belangrijk stuk van het leven, verweven met beroep en vrije tijd… Boze studententongen beweren af en toe dat sommigen van de plicht een hobby en van de hobby hun beroep hebben gemaakt. Maar zeg mij eens… wat is er mooier dan met een aantal studiegenoten, oud-leerlingen en oud-leerkrachten te genieten van het heden met de gedachten en de herinneringen van het verleden?

Ook dit jaar stonden de deuren van het ‘Klein College’ open voor de oud-leerlingen op zaterdag 19 november 2005. Het bestuur van de oud-leerlingenbond had naar jaarlijkse traditie de schijnwerpers gericht op de afgestudeerden. Speciale aandacht, zoals steeds, werd geschonken aan de diamant-, goud- en zilvervossen (respectievelijk 60, 50 en 25 jaar afgestudeerd).

Een stormloop is het niet geworden, dat niet. Wel zorgden de 160 aanwezigen voor de gezellige drukte die bij dit soort activiteiten thuis hoort. In een typisch collegekader kon iedereen na het aperitief genieten van een eenvoudige maar lekkere maaltijd. Onder het eten vond een goudvos, die blijkbaar de kracht van het woord nog in zich had, even de tijd om het schoolleven ‘van toen’ op anekdotische manier te schetsen. Ondertussen werd tijdens de al even traditionele fotosessie op luidruchtige manier lucht gegeven aan het blij weerzien van oude bekenden. Of zou de drank daar voor iets hebben tussen gezeten?

Vele uren later, en rijkelijk verzadigd van het voedsel en de lekkere wijnen (laten we de charmante bediening niet uit het oog verliezen), werd het weer veel rustiger op het college en was het silhouet van de nieuwbouw de laatste stille getuige van deze mooie avond.

Wees gerust… dit vosje kijkt nog steeds vooruit en is nog steeds op jacht, op zoek naar nieuwe uitdagingen en een betere toekomst.

Iedereen, bedankt! Bedankt voor de organisatie, de anekdote, de lach, de traan en jullie vriendelijke aanwezigheid!

Was getekend : Frank De Wolf (Zilvervos  Ha1980)

 

created by MVC-webdesign Oud-leerlingenbond Sint-Maarteninstituut (SMI) / Technisch Instituut Sint-Maarten (TIS)
Sint-Jozefinstituut (SJI)