Terug naar startpagina Oud-leerlingbond Logo olb-smi Sint-Maarteninstituut

Dagelijks bestuur olb-smitis
Tijdschrift Kontakt olb-smitis
Jaarlijks banket olb-smitis
Contactinformatie olb-smitis
Nuttige links olb-smitis

Eetfestijn en oud-leerlingendag 18 november 2023

Op de vorige editie van de oud-leerlingendag vroeg Christine Danckaert mij of ik een klasfoto had van het jaar van mijn afstuderen want … in 2023 zouden wij als allereersten van het Sint-Jozefinstituut als goudvossen gevierd worden op het SMI.

In september 1970  werd namelijk de Wetenschappelijke B-richting in het Sint-Jozefinstituut voor het eerst ingericht. Met een klasje van 13 en met klastitularis Mevrouw Hilde Van Vaerenbergh doorstonden wij 3 jaar lang alle mogelijke inspecties van het bisdom en van de staat om uiteindelijk in juni 1973 ons erkend diploma in ontvangst te nemen. En ondertussen zijn wij 50 jaar verder…

Aan de hand van de adressenlijst van de school ging ik aan de slag om iedereen te contacteren. Uiteindelijk lukte het mij met de hulp van enkele klasgenoten om met 11 dames contact op te nemen. Op de reŁnie  waren we met een groepje van 6 : Myriam Adriaens, DaniŽlle De Bruecker, Anne De Veylder, Brigitte De Vos, Dina van Gijsegem en ondergetekende.

Voor 2 personen was het effectief 50 jaar geleden dat zij elkaar zagen. Eerst was het nog wat zoeken naar het jonge meisje van vroeger onder die grijze haren, maar ongelooflijk toch  hoe vlot  het contact verliep, alsof wij nog steeds een hechte groep vormden.

Om 15u leidde Mevrouw Hoogewys ons rond in het vroegere Sint-Jozefinstituut. Het prachtige mozaÔek in de hal katapulteerde ons down memory lane. Bij het zien  van de witte labojas in het chemielokaal zagen wij in gedachten de leerkracht weer verschijnen. Naarmate we verder door de lokalen struinden borrelden vele herinneringen op.

Tijdens  de officiŽle huldiging werd onze kennis van de geschiedenis van het jaar 1973 opgefrist met een luchtige PowerPointpresentatie  en werden we verwend met een prachtig gestileerde medaille. Tijdens de receptie en het daarop volgende eetfestijn was er ruimschoots tijd om bij te praten. Het deed ook deugd om onze klastitularis en enkele oud-leerkrachten terug te zien.

 Die avond verlieten we het SMI met een warm gevoel van dankbaarheid ťn met de plechtige belofte om in het voorjaar 2024 af te spreken met ons kleine groepje, in de hoop dat we de overige klasgenoten van toen kunnen overtuigen om ook naar die afspraak te komen!

Anne Van Daele
SJI-Wetenschappelijke B 1973

  

created by MVC-webdesign Oud-leerlingenbond Sint-Maarteninstituut (SMI) / Technisch Instituut Sint-Maarten (TIS)
Sint-Jozefinstituut (SJI)