Terug naar startpagina Oud-leerlingbond Logo olb-smi Sint-Maarteninstituut

Dagelijks bestuur olb-smitis
Tijdschrift Kontakt olb-smitis
Jaarlijks banket olb-smitis
Contactinformatie olb-smitis
Nuttige links olb-smitis

Zaterdag 19 maart 2022,

Eens een Jozefien, altijd …

 

Een zonnige zaterdagnamiddag in maart… gezellig gekeuvel op de speelplaats van het voormalig Sint-Jozefinstituut. Een groepje Jozefienen haalt herinneringen op over de speelplaats die nu veel kleiner lijkt dan toen, over de fietsenstalling en over “het muurtje” tussen de meisjes- en de jongensschool… Dan gaat de deur naar de klaslokalen open, de geur van 25 jaar geleden stroomt naar buiten. Een blik op het schilderij dat er een halve eeuw geleden al hing en onze handen op de trapleuning, maken nieuwe, warme herinneringen los over verstoppertje spelen in de kasten en “het winkeltje” voor schoolbenodigdheden. Namen van “vergeten” leerkrachten en leerlingen en citaten uit het schoolreglement borrelen spontaan terug op.

 

Ook de huldiging van de diamant-, goud- en zilvervossen was een schot in de roos. Met een vleugje humor en nostalgie werd het opnieuw een trip down memory lane en op de beats van de Macarena was de toon gezet voor de rest van de avond!

 

Samen aperitieven, keuvelen aan lange tafels, graven in ons gemeenschappelijk geheugen en bladeren door fotoboekjes van weleer. In een vingerknip was de avond voorbij maar één ding is zeker warmte, gezelligheid én gemoedelijkheid overheersen na 25 jaar nog steeds!

Eens een Jozefien, altijd …!

 

Een welgemeende dank je wel aan het organiserende team voor een nieuw stukje geschiedenis samen!

 

Katrien Lannoy

  

created by MVC-webdesign Oud-leerlingenbond Sint-Maarteninstituut (SMI) / Technisch Instituut Sint-Maarten (TIS)
Sint-Jozefinstituut (SJI)