Terug naar startpagina Oud-leerlingbond Logo olb-smi Sint-Maarteninstituut

Dagelijks bestuur olb-smitis
Tijdschrift Kontakt olb-smitis
Jaarlijks banket olb-smitis
Contactinformatie olb-smitis
Nuttige links olb-smitis


Impressie banket 2013

Indrukken van de "Goudvossen - Wetenschappelijke 1963"

 

16 november. Een doodgewone zaterdag en toch ... de lichting gediplomeerden uit 1953, 1963 en 1988 hadden ernaar uitgekeken. Met een heleboel vragen en verwachtingen rijden we de speelplaats op; wat is er veranderd, wat valt er te beleven? Het begint al bij de rondleiding: echte scheikundelokalen waar wij in onze collegetijd enkel konden van dromen, het imposante priestergebouw van vroeger, de frisheid en onvoorstelbare netheid van de lokalen, de omvang van het gehele schoolcomplex.

 

We staan perplex dat de vriendelijke dame die ons rondleidt de verantwoordelijkheid van superior op haar schouders draagt. Onvoorstelbaar in de tijd van toen! Het auditorium is ook nieuw voor ons. De oud-leerlingen en hun gezelschap worden er binnengeloodst om de Diarnant-, Goud- en Zilvervossen te huldigen. In de sportzaal - eentje om u tegen te zeggen- wordt een receptie gehouden en komen de tongen los. Echtgenotes en partners beginnen nu stilaan deel te nemen aan het nostalgisch gebeuren uit een vervlogen tijd. Wilde verhalen hadden we al vaker gehoord, maar waar was die plaats van delict?

Natuurlijk worden de gesprekken verder gezet tijdens het fijne banket. Heel wat fraaie herinneringen uit onze schooljaren op het Klein College worden soms meteen vleugje heimwee verteld. Het is heerlijk om elkaar weer te zien. Iedereen kijkt al uit naar de volgende bijeenkomst over tien jaar! Ons vriendengroepje uit 1963 zegt oprecht: "Het is mooi geweest, bedankt voor de gezellige avond en tot weerziens."

Thérèse Ruyssinck (weduwe Jan Roeland WA'63)

 

created by MVC-webdesign Oud-leerlingenbond Sint-Maarteninstituut (SMI) / Technisch Instituut Sint-Maarten (TIS)
Sint-Jozefinstituut (SJI)